Sabtu, 12 Januari 2013

Teladan Terbaik Dari Rasulullah S.A.WSuatu hari, Rasulullah pergi ke pasar dgn membawa wang sebanyak lapan dirham. Semasa dlm perjalanan baginda terjumpa dgn seorang perempuan yg sedang menangis..Baginda pun bertanya, "kenapa kamu menangis?"

"Saya disuruh oleh ahli2 saya untuk ke pasar. Mereka memberi sebanyak dua dirham untuk membeli barang keperluan mereka. Tiba2 duit itu hilang," jelas perempuan itu dlm sedu sedan.

Mendengar jawapan itu, Rasulullah pun memberi dua dirham kepadanya dan berlalu dari situ.

Sampai di pasar, baginda membeli baju lalu terus memakainya. Baju itu sangat cantik. Kemudian baginda berangkat pulang. Di persimpangan jalan, baginda terjumpa seorang tua yg berkata," siapa yg memberi pakaian kepadaku, Allah akan memberinya pakaian ahli syurga."

Dengan segera Rasulullah menanggalkan pakaian yg baru dibeli itu dan memberikannya kpd org tua yg tidak berpakaian itu. Baginda berpatah balik ke pasar dan membeli sehelai pakaian lagi berharga dua dirham, lalu dipakai. Kemudian baginda berjumpa seorang perempuan yg menangis. Baginda bertanya lalu dijawab oleh perempuan itu,"Tuanlah ayah dan ibuku ya Rasulullah, saya ni sudah lama lari dari rumah tuan saya dan saya takut akibat buruk dari mereka."

Rasulullah menjawab,"Kembalilah kpd saudara-maramu."

Mendengar jawapan itu, perempuan itu pun berjalan pulang dgn diekori oleh Rasulullah sampai ke pintu rumah org2 Ansar. Di dlm rumah itu semuanya perempuan. Baginda memberi salam. Namun salam itu tidak dijawab. Mereka sengaja tidak menjawab walhal mereka tahu yg salam itu dpd Rasulullah.

Setelah tiga kali barulah mereka menjawabnya. Baginda bertanya," Adakah kamu dengar salamku?"

"Dengar, tetapi kami semua lebih suka kalau tuan hamba memberi salam yg lebih banyak kpd kami dan saudara2 kami.

"Ini saudaramu yg lari dari rumah. Berilah balasan dan tindakan kamu itu kpdku."pinta baginda.

"Kami serahkan kpdmu ya Rasulullah. Kami merdekakan dia kerna dia telah berjalan denganmu."

Rasulullah berkata dlm hati. Maha besar Allah, Dia telah mengamankan org yg takut, memberi pakaian kpd org yg bogel, memerdekakan hamba. Org yg menolong org lain nescaya Allah akan menolongnya.

by-Hamba Allah-


Klik share untuk berkongsi di wall facebook anda

Yahudi Bijak, Kita Tertipu
Bijak sungguh yahudi memperdayakan kita umat Islam, mereka suruh kita minum susu lembu buatan mereka, tapi mereka minum susu kambing, mereka minum apa yang diminum oleh Nabi kita Muhammad SAW. Mengapa kita tidak ikut nabi kita, kita ikut orang yahudi tapi ternyata mereka mengikut apa yg nabi kita makan dan minum.

Teruskan membongkar kebijaksanaan yahudi menipu umat Islam... Kata-katanya ini adalah bertepatan dengan hadis Rasullulah: "Berwaspadalah terhadap syaitan demi keselamatan agama kamu.. Dia telah berputus asa untuk menyesatkan kamu dalam perkara-perkara besar, maka berjaga-jagalah supaya kamu tidak mengikutnya dalam perkara-perkara kecil"

Antara 'barangan mereka' yang telah dijadikan ikutan oleh kebanyakan dari kita.

1. Kita diajar dalam buku biologi, buku pemakanan (kajian dan terbitan para kafir ni) bahawa kalau nak dapat vitamin B dan kalau nak tambah darah kita kena makan hati haiwan dan hati ayam tetapi sebenarnya Nabi kita tidak menggalakkan pemakanan organ dalaman. Nak ikut kafir ke nak ikut nabi kita? Sebenarnya makan hati ayam dapat melembabkan otak kita sbb hati merupakan organ dimana semua toksin akan dikumpulkan dan dineutralkan. so kepekatan toksin adalah tinggi di hati ayam. makanlah kita toksin tersebut serta bengaplah otak kita umat Islam sebab percaya buku sains keluaran kafir ini.

2. Kita diajar dalam sains bahawa kopi tidak bagus untuk kesihatan. Namun sebenarnya kopi adalah antara minuman kegemaran Nabi kita selain susu dan madu. Cuba tengok Yahudi, mereka minum kopi, Starbuck. Profesor di UK yang Yahudi semua ada segelas kopi dit tangan mereka.

3. Kita diajar memakan kambing tinggi kolesterol, namun kambing juga adalah makanan Nabi kita. Seolah-olah buku sains ni nak merendahkan pemakanan Nabi kita. Sebenarnya daging kambing adalah daging paling kurang kolesterol.

4. Kita diajar bahawa makan McDonalds adalah bagus, namun sebenarnya McDonalds adalah makanan yang sangat tinggi MSG dan kolesterolnya dan paling banyak lemak tepu trans.

5. Para kafir ni juga menggalakkan kita minum dan makan makanan yang langsung tak berkhasiat , contohnya coke dan maggi . Coke tu sangatlah beracun, pastu sangat tidak bagus untuk kesihatan (gula tinggi, berasid, pH dalam lingkungan 3.5, ada racun tersembunyi) . Dan para Melayu kita juga yang ketagih minum.

6 . Untuk pengetahuan, para kafir agen dajjal ni gak mengwar-warkan kebaikan minum soya (sebab USA merupakan pengeluar soya terbesar), namun sebenarnya soya dapat melemahkan kejantanan lelaki dan mengurangkan kesuburan lelaki dan perempuan. selain itu juga soya dapat meningkatkan risiko kanser payudara, kanser ovari, kanser prostat, serta melemahkan otak dan tulang sbb dalam soya ada hormon estrogen yang sama dgn estrogen kat wani ta. pastu soya ada phytic acd yang membuatkan penyerapan kalsium, magnesium dan zinc yang penting untuk badan kita terjejas.

Secara kesimpulannya para kafir ajen Al-Masih Dajjal ni bukan setakat melemahkan kita dari segi lain namun secara pemakanan kita jua. HATI-HATI kawan!

by:http://kisah-budak-nakal.blogspot.com

Share di FACEBOOK anda sekiranya anda seorang yang bertanggungjawab